Mutfak Asma Tavan

09-02-2023 14:58
Mutfak Asma Tavan

Mutfakta Alçıpan Asma Tavan Çözümleri

Mutfak Asma Tavan ucuz bir asma tavan türüdür. Tavan yüzeyinin bu tasarımı, kurulum kolaylığından, en son aydınlatma sistemini donatma kabiliyetine kadar uzanan çeşitli avantajlara sahiptir. Mutfak Asma Tavan Ancak alçıpan levhaları bağladıktan sonra, bağlantıların yapıştırılması gerektiği unutulmamalıdır. Bu sayede, alçıpandan mutfakta tavana bile mükemmel uyum sağlayabilirsiniz.

Mutfak asma tavan tasarımında alçıpan tavan

Bu kaplamanın en büyük avantajı kurulum hızıdır. Mutfak Asma Tavanı, en karmaşık desende ve geniş odalarda bile birkaç günde tamamlanır. Mutfak Asma Tavan Plakalar çok kolay takılır ve boyama zor değildir. Malzemenin çevre dostu olması, Mutfak Asma Tavan nefes almasını sağlar ve bu da odayı doğal olarak küflenmeye karşı korur. Aynı zamanda, karışık tip bir malzemeden mutfakta alçı alçıpan tavanlar en etkilidir. Nemi kolayca uzaklaştırır ve sıcaklık değişimlerine cevap vermez.

Tasarım özellikleri

 

Mutfak Asma Tavan tasarımı istenen sonucun sunulması ile başlar. Kaç seviyeye sahip olmak istediğinizi, kaplamanın renginin ne olması gerektiğini ve tavandaki desenin alçıpandan varlığını düşünmeniz gerekir . Mutfak Asma Tavan Çok faydalı olacak, uzmanların danışması ve mutfakta alçıpan tavanların fotoğraflarını analiz etmek için tasarımın gerçekliğinin ön değerlendirmesi.

  • Dikdörtgen yüzey odanın şeklini ayarlamayı kolaylaştırır;
  • Dar bir mutfak için kare tavan mükemmeldir;
  • Yüzeyin yuvarlak şekli odanın merkezini mükemmel bir şekilde ayırt eder;
  • Tavanlar kavisli ve oval bile olabilir.
Mutfak Asma Tavan Dekorasyonu
Mutfak Asma Tavan Başarıyla seçilen doku, kullanılabilir alanı görsel olarak artırmanıza olanak tanır. Mat tavanlar yorucu parlama olasılığını ortadan kaldırır ve bu nedenle bu yüzey gözler için hoş olur. Mutfak Asma Tavan Bu tür tavanlar klasik bir tarzın düzenlemesidir. Mutfak Asma Tavan Ek olarak, modern aydınlatma cihazlarının kullanılmasıyla tavan yüzeyi yalnızca kazanır. Ancak tavanın bir kısmının aydınlık ve parlak olmasını istiyorsanız, o zaman parlak boyalar yapacaktır.

Tasarımda aydınlatma Mutfak Asma Tavan

Aydınlatmayı düzgün bir şekilde düzenleyebiliyorsanız, Mutfak Asma Tavan yeni bir görünüme kavuşacaktır. Tasarımcı, kendi özel stilinizi yaratmanıza izin veren güçlü bir araçtır.Dekorasyon olarak algılanacaklar;
  • Kullanımları odadaki belirli bir alanı veya hatta bir nesneyi vurgulamanızı sağlar;
  • Işığın parlaklığını ayarlama yeteneği;
  • Ek renkler kullanırken, en uygun tavan aydınlatma tasarımını seçerek muhteşem bir ışık oyunu yaratabilirsiniz .

Mutfak Asma Tavan

Çoğu modern tasarımcı LED arka aydınlatmayı tercih eder:

  • Akşamları ve geceleri sürpriz yapabilir;
  • Renk çok çeşitli olabilir;
  • Bu tür lambalar oldukça ekonomiktir.
Tasarım seçenekleri
Mutfak Asma Tavan daireler, çiçekler, kornişler ve hatta soyut desenler gibi her türlü formu oluşturmanıza izin verir. Mutfak Asma Tavan Tüm bu çeşitlilik, normal bir yüzeyi gerçek bir sanat eserine dönüştürmenize izin veriyor.

Tek katlı tavan

Pek çok tasarımcı, alçıpanlı bir mutfak için böyle bir tavanın en rasyonel çözüm olduğundan emindir.
 
İki katlı tavanlar
Mutfak Asma Tavan Odanın yüksekliğinde 15 cm'ye kadar kaybetmekten korkmazsanız, çarpıcı bir etki elde edebilirsiniz. Mutfak Asma Tavan Genellikle, kontrast renk ve doku kombinasyonları kullanılır. Aynı zamanda, iki seviyeli yapılarda, aydınlatmaya özel önem verilmektedir. Mutfak Asma Tavan Ana ışık kaynağı daima merkeze yerleştirilmelidir, ancak tavanın altına ve yanlarına ilave spot veya LED lambalar monte edilmelidir. Böylece, iç mekanın saygınlığını vurgulamaya yarayan, benzeri görülmemiş bir etki elde edilir.
Kademeli ve çok katlı tavanlar Mutfak Asma Tavan
Kademeli yapılar, odaya istediğiniz şekli vermenizi sağlar. Bir Mutfak Asma Tavan böyle bir tasarımı, hacimsel bir mozaikin parçası olabilir veya bütün bir daire veya evin daha karmaşık bir dekorasyonunu oluşturabilir.

Duvarlara bağlantı

Bu tür tavanların şüphesiz avantajı, duvarlara uyumlu bir şekilde hareket edebilmeleridir. Sonuç, mükemmel ve orijinal.

Dalgalar, eğri çizgiler, asimetri

Mutfak Asma Tavan Alçıpan tavanların etrafındaki asimetrik tasarım, eşsiz bir mutfak tasarımı oluşturmanıza olanak sağlar.

Belirli alanları vurgulayın

Sıradan bir avize yerine bir alçıpan çemberi yapar ve üzerine spot ışıkları takarsanız, yemek masasının çok etkili bir şekilde aydınlatılmasını sağlayabilirsiniz.

ilk Mutfakta ne tür bir tavan yapılmalı? 7 ana kaplama türü Tavanı dekore etmenin orijinal yolları

Mutfak Asma Tavan en büyük strese maruz kalır: ani sıcaklık değişiklikleri, yüksek nem, yağlı tortu ve kurumun kaçınılmaz görünümü nedeniyle daha sık temizlik. Mutfak Asma Tavan  Aynı zamanda iyi görünmelidir, çünkü alanı yeterince geniştir ve iç mekânın algılanmasında önemli bir rol oynar.

Mutfak Asma Tavan, mutfağın yüksekliğini ve alanını görsel olarak artırmaya, alanı sınırlamaya, iyi aydınlatma ve istenen iç stili oluşturmaya yardımcı olur. Mutfak Asma Tavan Mutfakta hem pratik hem de güzel olması için ne tür bir tavan yapılmalı?

Bu makalede, 7 popüler bitirme türünün artıları ve eksileri hakkında konuşacağız (belirli bir ciltle ilgileniyorsanız herhangi birine tıklayın veya sırayla okumaya devam edin):

 

Mutfakta ne tür bir tavan yapılmalı? 7 ana kaplama türü

 

Seçenek 1. PVC gergi tavanlar

Mutfak Asma Tavan Göreviniz mutfakta hızlı, düzgün ve ucuz bir şekilde tavan yapmaksa, tavsiyemiz PVC filmden yapılmış bir gergi tavan.

 

Artıları: Mutfağın Gergi PVC tavanı gerçek bir selden kurtulabilir- tüm suyu toplar (1 metrekare başına 100 litreye kadar) ve boşaltıldıktan sonra orijinal durumuna geri döner. Suyu boşaltmak için, tuvali birkaç yerden bir iğne ile delmeniz yeterlidir.

 

Gergi tavan dayanıklıdır ve dikkatli kullanılırsa 20 yıl veya daha uzun süre dayanabilir. Mutfaktaki gergi tavanlar yanmazdır. Mutfak Asma Tavan Bir yangın durumunda, zehirli maddeler yaymadan, duman üretmeden veya yangının yayılmasını desteklemeden bir tüp şeklinde kıvrılıp erimeye başlayacaklardır. Kesikler veya delikler gibi küçük hasarlarda gergi kayışı tamir edilebilir.

Mutfak Asma Tavan takarken, mutfak aydınlatmasını yeniden düşünebilir, örneğin spot lambaları takabilir ve yemek masasının üzerine bir avize asabilirsiniz. Mutfak Asma Tavan Vinil tavanlar, yüksek neme ve mutfak iklimine özgü aşırı sıcaklıklara dayanıklıdır. Mutfaktaki gergi tavanın bakımı kolaydır. 2-3 ayda bir paspas kullanılarak sabunlu su ile yıkanır. Gergi tavan tamamen düzdür, her zaman çok temiz görünür.

 

Gergi tavan tasarımlarının çeşitliliği harika. Ek olarak, alçı levha seviyesi inşaatı gibi diğer kaplama türleri ile birleştirilebilirler. Mutfak Asma Tavan Germe tavanları kurmadan önce, tabanı düzleştirmeye gerek yoktur. Kurulum hızlı bir şekilde (bölgeye bağlı olarak 1-3 saat içinde) ve odanın minimum kirlenmesi ile gerçekleşir.

Eksiler:

Gergin vinil mekanik baskıdan zarar görebilir- bu nedenle delici ve kesen nesneler kaplamadan uzak tutulmalı ve şampanya dikkatlice açılmalıdır. Mutfak Asma Tavan Streç kumaş nedeniyle tavanda küf görünümünü fark etmeme riski vardır. Mutfak Asma Tavan Dahası, tavan boşluğunda nem seviyesi aniden yükselirse (örneğin, su basması veya borularda yoğuşma oluşumu nedeniyle), hava geçirmez bir PVC film, mantar gelişimi için uygun koşullar yaratabilir. Mutfak Asma Tavan Bu nedenle, mutfağa vinil tavanların yalnızca yerleşik havalandırma ızgaraları ile monte edilmesi, özellikle de geçmişte küf sorunu ortaya çıkmışsa tavsiye edilir. İlk başta PVC film kokuyor. Herhangi bir

Mutfak Asma Tavan, streç bir kumaş da santimetrelik duvar yüksekliğini (4-7 cm) alır, bu nedenle alçak tavanlı mutfaklar için pek uygun değildir.

Gergi tavanlar kendi başınıza monte edilemez. Mutfak Asma Tavan Mutfak çok büyükse (genişliği 5 metreden fazla ise), tuvalin göze çarpmayan bir dikişi olabilir. Mutfak Asma Tavan Gergi tavanın çevresi boyunca küçük bir kenar belirir. İsterseniz süpürgelikle kapatabilirsiniz, ama bu başka bir hikâye. Germe tavanların montajı bir kez ve herkes için yapılır, bu nedenle gelecekte, tuvali tamamen sökmeden iletişimleri ve lambaları aktarmak / onarmak mümkün olmayacaktır. Vinil tavanlar tüm armatürler ve armatürlerle uyumlu değildir. Ampulün etrafındaki alan sararabilir ve deforme olabilir.

Mutfak için gergi tavan seçimi için ipuçları: Gergi tavan mat, saten ve parlak olabilir. İlk seçenek hem klasik hem de modern mutfaklar için uygun olan çok yönlüdür. Mutfak Asma Tavan için hangi tavanı seçeceğinizi bilmiyorsanız, beyaz mat gergi tavana odaklanmanızı tavsiye ederiz. Böyle bir yüzey, parlak bir filmden çok daha asil görünen yüksek kaliteli sıvalı bir yüzey gibi görünecektir.

3 / 3 Mutfağınız küçük veya alçaksa parlak tavanlara dikkat edin. Parlak tavanların duvarların alanını ve yüksekliğini görsel olarak artırdığına dair yaygın bir efsane vardır, ancak gerçekte bunun tersi doğrudur. Mutfak Asma Tavan Parlak bir tuval üzerindeki nesnelerin parlaması ve yansımaları, iç mekâna ekstra renklilik ve düzensizlik hissi katar, sonuç olarak tavan olduğundan daha alçak görünür. Ek olarak, parlak film genellikle rahatsız edici bir plastiğe benziyor, bu sadece ultra modern iç mekanlarda uygun ve o zaman bile her zaman değil.

 

  • Parlak bir tavana karşı 2 neden daha var: ona bakmak daha zor ve mat tuvallerden biraz daha pahalı.
  • Saten gergi tavan, ışıksız ve ölçülü bir iç mekâna sahip mutfaklarda kullanmak için iyidir.
  • Metalik, ahşap, sedef, süet, deri, mermer veya taş taklidi olan fotoğraf baskısı ile gergi kumaş mümkün olduğunca dikkatli seçilmelidir. İç mekânın renkleri ve tarzıyla tutarlı olmalı, yüksek bir tavan yanılsaması yaratmalı (alçaksa) ve alanı aşırı yüklememelidir.

 

Seçenek 2.

Mutfak Asma Tavan Kumaş gergi tavan Kumaş gergi tavanlar poliüretan emdirilmiş polyesterden yapılmıştır. Bu malzeme yeterince ince, ancak güçlü ve dayanıklıdır, bu nedenle mutfakta tavanı bitirmek için harikadır. Kumaşlar, PVC filmlerle hemen hemen aynı avantaj ve dezavantajlara sahiptir, ancak birkaç önemli fark vardır.

Artıları:

  • Nefes alabilirliği sayesinde kumaş tavanlar küf riskini önemli ölçüde azaltır.
  • Duvar yüksekliği kaybı, PVC tavanların montajından daha azdır.
  • Kumaş tavanlar, vinil tavanlara göre 15 kat daha güçlüdür. Güç açısından bir branda ile karşılaştırılabilirler. Yanlışlıkla kesmek, delmek veya yırtmak neredeyse imkansızdır.
  • Kumaşların dikişleri yoktur.
Kumaş tavanın temizlenmesi daha kolaydır- iz bırakmaz, lekeler yerel olarak nemli bir bezle kolayca çıkarılabilir. Ayrıca anti statik özelliklerinden dolayı
  • tavanda toz birikmez. Kumaş tavan, dışa doğru pratik olarak mükemmel sıvalı bir yüzeyden farklı olmayan dokulu mat beyaz bir kanvastır. Bu nedenle, genellikle birinci sınıf evleri dekore etmek için kullanılırlar.
  • Kalın polyester zamanla sarkmaz, kırışmaz veya kırışmaz. Kumaş tavanlar mutfak için daha iyi ısı ve ses yalıtımı sağlar.
  • Kumaş tavanlar sadece beyaz değil, aşağıdaki fotoğraftaki gibi de renklendirilebilir. Toplamda yaklaşık 20 renk var. Fresk efektli fotoğraf baskısı da mümkündür.
  • Kumaş tavanlar boyanabilir veya boyanabilir (PVC tavanların aksine). Çok ısınanlar da dahil olmak üzere neredeyse tüm armatürler ve lambalarla uyumludurlar. Ampulün etrafındaki alan sararmayacak veya deforme olmayacaktır. Kumaş daha hızlı ve ısı tabancası kullanılmadan kurulur.

Eksiler:

Su basması durumunda kumaş su tutmaz. Kumaş tavanlar, vinil tavanlardan biraz daha pahalıdır.

  • Kumaş tavanlar sadece mat olabilir.

 

Mutfağınız için kumaş tavan seçimi için ipuçları:

  • Kumaş tavanın içine "nefes almasına" rağmen, ek havalandırma delikleri inşa etmeye değer. Sonuçta, mutfak, yüksek nemli ve komşular tarafından yukarıdan su basması riski olan bir odadır.

 

Seçenek 3. Alçıpan tavanlar

 

Mutfak Asma Tavan, bir milyon dekorasyon olasılığına kapı açar. Örneğin, katmanlı veya kavisli bir tavan, bölgeli bir tavan veya yuvarlatılmış duvar geçişli bir tavan oluşturabilirsiniz. Ayrıca, Mutfak Asma Tavan oynamanıza izin verir- boyanabilir, beyaza boyanabilir, duvar kağıdına yapıştırılabilir.

 

Mutfak asma tavanların artıları:

  • Zeminin kusurlarını tamamen gizlemenize ve genellikle bitirmeden bırakmanıza izin verir.
  • Yardımcı programları (örneğin, kanal, teller ve kablolar) gizlemenize ve yeni bir aydınlatma senaryosu oluşturmanıza (örneğin, tek tip spot aydınlatma oluşturmanıza ve merkezi avizeyi masaya hareket ettirmenize) olanak tanırlar.

 

  • Darbe dayanımı ve diğer mekanik etkiler.

 

  • Uzun servis ömrü.

 

  • Isı ve ses yalıtımının iyileştirilmesi.

 

  • Yukarıda bahsettiğimiz tasarım değişkenliği.

 

  • Alanı seviye yapıları ile bölgelendirme yeteneği. Tavanın montajı için alçı levha ve ilgili malzemeler ucuzdur.
  • Duvarların yüksekliğinin birkaç santimetresi kaybolur. Minimum kayıp 7 cm'dir. Mutfak Asma Tavan, su basması durumunda kaçınılmaz olarak deforme olacaktır.
  • Ek son işlem gücü gerektirir.
  • Mutfak için tipik olan sabit sıcaklık değişimlerinde, alçıpan levhalar arasında çatlaklar görünebilir, bu da dekoratif kaplamanın çatlayacağı anlamına gelir. Bunu önlemek için, taşınabilir iki seviyeli CD konektörleri kullanmanız gerekir, ancak bunlar tasarımın maliyetini önemli ölçüde artırır.
  • Tavanı kendi başınıza alçı levha ile kaplamak imkansızdır. Hesaplamalar dahil tüm işler profesyoneller tarafından yapılmalıdır.

 

Alçıpan ile mutfak asma tavanlarının dekorasyonu için ipuçları:

 

Mutfak Asma Tavan bitirmek için sadece yüksek kaliteli neme dayanıklı alçıpan kullanmanız gerekir. Normal alçı panelden 100 tl mal olur, aynı standart boyutlara sahiptir, ancak 2 kat daha fazla nem direnci ve mantar önleyici özelliklere sahiptir. Alçıpan levhalarının profillere tutturulduğu tüm dikişler ve yerler su geçirmez sıva ile işlenmelidir. Yapının bitirilmesi aşamasında bu an kontrol edilmelidir.

Seçenek 4. Eski moda yolu badanalamak

 

Mutfağın beyaz badanalı tavanı, bir zamanlar Sovyet zamanlarında olduğu kadar bugün artık geçerli değil. Daha modern yüzey türleri ile değiştirildi, ancak yine de eski güzel tebeşir ve kireç indirilemez.

 

  • Bu, birçokları için en çevre dostu, en ucuz ve tanıdık malzemedir.
  • Beyaz badanalı tavan, gözenekliliği nedeniyle daha iyi hava değişimi sağlar, bu da küflenmeye daha az duyarlı olduğu anlamına gelir. Ve ortaya çıkarsa, zaman içinde fark etmek ve ortadan kaldırmak daha kolaydır (asma tavanların aksine).
  • Beyaz badanalı tavan güzel görünüyor ve klasik, rustik, İskandinav ve çevre dostu iç mekanlara mükemmel bir şekilde uyuyor. Bu nedenle, örneğin, Provence tarzı bir mutfakta çatlak ağartılmış bir tavan bile organikten daha fazla görünecektir.
  • Beyaz badanalı tavan, alçı ve ahşap kirişlerle uyumludur. Tavanı kendi ellerinizle yıkamak çok basit ve ucuzdur.

 

Eksiler:

  • Badana yıkama, mutfaktaki yüksek nem ve sıcaklık değişikliklerini çok iyi tolere etmez, bu nedenle hızla çatlamaya ve parçalanmaya başlar. Ayrıca, beyaz badanalı tavan, ev yeniyse ve küçülürse (işlem 2-3 yıl sürer) kesinlikle çatlayacaktır.
  • Badana boyasının yılda 1-2 kez yenilenmesi tavsiye edilir, çünkü mutfakta beyaz badanalı tavanı yıkamak imkansızdır (yağlı lekeler ve kurumla birlikte kaplamanın kendisi de yıkanır).
  • Badana yıkamadan önce tavan sıvanmalı ve mükemmel bir şekilde düzleştirilmelidir. Onarım işi karmaşık olmasa da zahmetlidir- odadaki her şeyin bir filmle kaplanması gerekir, katmanların kuruması zaman alır. Düz yapıların aksine, tavanı beyazlatmak, tabanı yırtmadan iletişimi gizlemenize ve lambaları yeniden düzenlemenize izin vermez.

 

Seçenek 5. Boyama

Diğer bir geleneksel seçenek de resim yapmaktır. Boyalı tavan, görünüş olarak ağartılmış olana benzer, ancak daha pratik ve dayanıklıdır.

 

Artıları:

Boyalı tavan sadece beyaz değil, aynı zamanda renkli veya çok renkli olabilir. Örneğin tavan, duvarlara uyacak şekilde boyanabilir ve böylece görsel olarak yükseklikleri artırılabilir.

 

  • Boyalı tavan yıkanabilir. Ek olarak, yüksek neme beyaz badanadan daha iyi tolere eder.
  • Kendin yap tavan boyası çok pahalı değildir ve yeni başlayanlar için mevcuttur. Boyalı bir tavan, beyaz badanalı bir tavana göre daha az yenilenir.

 

Tavanı boyamanın eksileri:

  • Boya zamanla ve sızıntılardan sonra çatlamaya ve pullaşmaya başlar.
  • Zamanla beyaz tavan sarıya veya griye dönebilir.
  • Yerel onarım imkânı yoktur- boya tek bir yerde çatlarsa, eski kaplamayı tamamen kaldırmanız, tavanı yeniden düzleştirmeniz ve ancak daha sonra tekrar boyamanız gerekir.
  • Boyamadan önce tavan sıvanmalı ve tamamen düz bir duruma getirilmelidir. Onarım işi karmaşık olmasa da zahmetlidir- odadaki her şeyin bir filmle kaplanması gerekir, katmanların kuruması zaman alacaktır.
  • Katmanlı yapıların aksine, boyalı tavan, tabanı yontmadan iletişimin gizlenmesine ve lambaları yeniden düzenlemeye izin vermez.

 

Tavan boyası seçimi için ipuçları:

  • Duvar boyası neme dayanıklı ve mantar önleyici olmalıdır. Mutfak ve banyo tavanları için özel olarak tasarlanmış boyaları seçmek en iyisidir.
  • Tavanı geleneksel olarak dekore etmek istiyorsanız, mat ve derin mat boyaları seçin.
  • Şablonları kullanarak tavanı kendi ellerinizle sevimli desenlerle dekore edebilirsiniz. Bu, duvar kağıdına daha pratik bir alternatiftir.

 

Seçenek 6. Duvar kâğıdı dekorasyonu

Tavan duvar kâğıdı boyanabilir veya basılabilir.

 

Artıları:

  • Duvar kağıdıyla tavan dekorasyonu herhangi bir cüzdana uyabilir - çok ekonomik veya tersine pahalı ve özel olabilir.
  • Tavan duvar kağıdı tasarımları sınırsızdır. Tavan duvar kağıdı, duvarlardaki duvar kağıdı ile güzelce birleştirilebilir.
  • Duvar kağıdı için bir taban hazırlamak, badana veya boyamaktan daha kolaydır.
  • Kalın ve oluklu yüzeyler, tabandaki küçük düzensizlikleri ve çatlakları gizleyebilir.
  • Tavan duvar kâğıdı yıkanabilir. Yerel onarım olasılığı vardır.
  • Boyanabilir tavan duvar kâğıdı birkaç kez yeniden boyanabilir.

 

 

Eksiler:

  • Tavanda ayrıca tutkalla ağırlıklandırılmış yoğun tuvallerin kesilmesi ve yapıştırılması oldukça sıkıcıdır. Bu arada, duvar kağıdı en az 2 kişinin çalışmasını gerektirir.
  • Duvar kağıdının her zaman, ilk olarak farkedilebilen dikişleri vardır ve ikincisi, sobadan gelen ısı ve dumana sürekli maruz kalmanın yanı sıra sızıntılar nedeniyle deforme olabilir ve dağılabilir.

 

Mutfak Asma Tavan duvar kağıdını seçmek için ipuçları:

  • Mutfak asma tavan için duvar kâğıdı yıkanabilir ve neme dayanıklı olmalıdır.
  • Mutfaktaki tavanlar bir zamanlar küften etkilenmişse, o zaman sadece dekorasyonları için uygundur: fiberglas, boyama için dokunmamış, katı veya köpüklü vinilden yapılmış duvar kâğıdı. Kâğıdı ve kompakt vinil duvar kağıtlarını reddetmek daha iyidir.

 

Seçenek 7.

Plastik tavan Plastik tavan, plastik fıçı tahtası veya PVC tavan panelli bir kaplamadır. Bu tip tavan kaplaması en ucuz olanlardan biridir, aynı zamanda en pratik ve dayanıklı olanlardan biridir.

 

Artıları:

  • Plastik bir mutfak tavanı su baskınından bile kurtulacaktır.
  • Lamellerden herhangi biri hasar görürse, her zaman değiştirilebilirler.
  • Plastik tavan yıkanabilir. Plastik astar mevcuttur. Plastik tavan panelleri, yardımcı programları ve elektrik kablolarını gizlemenizi sağlar.
  • Plastik panelli asma tavanı monte etmeden önce tabanın düzleştirilmesine gerek yoktur. Plastik tavan lamelleri arasında hemen hemen hiç boşluk kalmaz.

 

Eksiler:

  • Plastik tavan takarken minimum duvar yüksekliği kaybı 6-7 cm'dir.
  • Ucuz PVC paneller formaldehit ve diğer zehirli dumanları açığa çıkarabilir.
  • Plastik astar ucuzdur, ancak çok basit görünür. Birkaç tasarım seçeneği var. Çoğu zaman satışta panelleri beyaz, bej, krem ​​renkli, krom gölgeli, ağartılmış meşe veya çam kaplamalı, gümüş veya altın "dikişli" görebilirsiniz.
  • Ultraviyole ışınlarının etkisi altındaki plastik tavan zamanla sararır.

 

Mutfak Asma Tavan etmenin orijinal yolları

Doğal ahşap tavan (apartmanda)

Mutfak Asma Tavan Ahşap kaplama, tahtalar veya tavan panellerinden (veya MDF'den taklit) yapılmış kılıflar her iç mekâna sığabilir ve ona rahatlık ve stil duygusu verebilir. Mutfak Asma Tavan Bununla birlikte, mutfak küçükse ve alçak tavanlıysa, bu malzemeyi dozajda kullanmak daha iyidir. Örneğin, aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi yemek alanını veya tersine çalışma alanını vurgulamak için tavandan duvara geçiş yapın.

 

Tavan pervazları ve pervazlar

Mutfak Asma Tavan Mutfak geleneksel bir şekilde dekore edilmişse ve tavan sadece beyaza boyanmışsa / boyanmışsa, sıva ve / veya pervazlarla dekore edilebilir. Dikkatleri güzel bir avizeye odaklamaya, yemek alanını vurgulamaya ve iç mekana ciddiyet kazandırmaya yardımcı olacaklar.

Beton üzerine boyama

Döşeme plakalarını sıva yapmazsanız, ancak sadece bir astar ve boya ile işlem yaparsanız, bu fotoğrafta olduğu gibi çatı katı veya endüstriyel tarzda mükemmel tavanı elde edersiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.