restoran tavan modelleri

Restaurant iç mekan tasarımı

Restoranlar için tavan tasarımı, geleneksel asma tavan ızgaralarından kavisli metal panellere, akustik tavan adalarına ve bölmelere kadar değişebilir.

Restoran tavan tasarımı, estetik, gürültü kontrolü, yangın güvenliği ve nem direnci, enerji verimliliği ve doğal ışık, küf ve küf direnci, çevre dostu malzemeler ve dayanıklılık gibi birçok faktörü içerir.

Restoran tavan panellerinin görsel çekiciliği ve akustik performansı ambiyans yaratır

Restoranlar için asma akustik tavan çözümleri, son derece başarılı asma tavan ızgarası ve karo formatının ötesine geçmektedir. Şekilleri değiştiriyorlar, kılavuz çizgilerini saklıyorlar ve eğriler ve renkler ekliyorlar. Hatta restoran misafirlerinin üzerinde bulutlar gibi süzülüyorlar. İster çok işlevli ister monolitik, minimalist veya doğadan ilham alan restoran tavan tavan tasarımları, estetik yaratıcılığın ve akustik kontrolün sınırlarını zorluyor.

Yüksek performanslı, ses emici restoran tavan panelleri, restoran yemek odası iç mekanları için akustik ve görsel deneyimi uygun maliyetli bir şekilde iyileştirebilir. Yakın zamanda yapılan bir anket, ziyaretçilerin yüzde 90'ının dışarıda yemek yerken karşılaştıkları en büyük sorunun arka plan gürültüsü olduğunu söylediğini gösterdi.

Restoranlarda akustiği optimize etmek, gerçekten yemeğimizin tadını çıkarabileceğimiz ve birbirimize bağırmak zorunda kalmadan sohbet edebileceğimiz alanlarla sonuçlanır. Yüksek ziyaretçi hacmine sahip yoğun restoranlar için çok yüksek ses emilimi esastır. Konukların duyulmak ve anlaşılmak istediği her restoranda, doğru tavan paneli büyük fark yaratabilir.

Restoran tavan panelleri ayrıca açıktaki kanalları ve boruları kaplayarak görsel deneyimi iyileştirir. Işık yansıtma özelliklerine sahip paneller, bir restoranın yemek odasının estetiğini ve ambiyansını iyileştirir. Restoranlar için tavan tasarımında farklı renkler ve stiller kullanmak, bir restoran iç mekânı için imza, marka görünümü oluşturabilir.

Restoran işletmecileri ve şefler, çevresel sürdürülebilirlik, yerel kaynak kullanımı ve gıda atıklarının azaltılmasının restoran menülerini etkileyen en önemli trendler arasında olduğunu söylüyor. Hem operatörler hem de tüketiciler, gıdanın nerede ve nasıl üretildiği konusundaki bilgilerini artırdıkça, menüler de artan şeffaflık talebini yansıtacak şekilde gelişiyor.

Restoranlarda tavan tasarımı için yangın güvenliği hususları

Yangınlar restoranlarda yaygın bir risktir, bu nedenle yangına dayanıklı bir ticari mutfak tavanı seçmek dahil her türlü önlem alınmalıdır.

Restoranlar, ofis binaları ve perakende mağazaları gibi diğer ticari binalardan yaklaşık 5 ila 7 kat daha fazla enerji tüketerek son derece enerji yoğundur ... Enerji maliyetleri arttıkça, enerji verimliliğine yatırım yapmak, işletmenizi buna karşı korumanın harika bir yoludur. bu yükselen fiyatlar.

Nem direnci, hijyenik bir yemek hazırlama alanı oluşturmaya yardımcı olur

Nem genellikle mutfak gibi doğal olarak ıslak odalarda birikir ve odadaki malzeme üzerinde zor olabilir. Yüksek nem, belirli tavan panellerinin yapısını zayıflatarak zamanla sarkmalarına, eğrilmelerine veya kırılmasına neden olabilir. Aynı zamanda insanları küf ve küf oluşumuna neden olabilecek zararlı, nemli koşullara maruz bırakabilir.

İnsanları korumak ve ürün kontaminasyonunu önlemek, özellikle gıda hazırlama alanlarında önemlidir. Yüzeylerin mikro organizmalar için hiçbir besin değeri olmamalı ve gıda kaynaklı hastalıklara yol açabilecek diğer bakteri, küf ve küf oluşumunu engellemelidir .

Restoran mutfak tavan panellerinin yüzde 100 bağıl neme kadar dayanıklı , hijyenik ve temizlenmesi kolay olması önemlidir .

Çevre dostu tavan ürünleri, restoranların sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur

Sürdürülebilirlik , restoran işletmecileri arasında önemli ve büyüyen bir eğilimdir. Bir restoranın sürdürülebilirlik çabaları, konukların restoran seçimlerini etkileyebilir. National Restaurant Association tarafından ankete katılan tüketicilerin yaklaşık yarısı, bir restoranın geri dönüşüm çabasının, yemek yemeyi seçtikleri yerde bir faktör olabileceğini söyledi.

Tavan panelleri de dahil olmak üzere bina ürünlerinde ve iç kaplamalarda geri dönüştürülmüş içerik , bir restoranın genel çevre dostu tasarımına katkıda bulunan birçok seçenekten biridir. Doğal olarak yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmasına ek olarak, taşyünü tavan panellerimiz de sarkmaya karşı dayanıklıdır ve minimum bakım gerektirir. Dayanıklılıkları ve çok yönlülükleri, onları gelecekteki restoran tadilatlarına uyarlanabilir hale getirir. Asma tavan panellerimiz ayrıca HVAC, elektrik, aydınlatma veya diğer sistemleri incelemek veya güncellemek için plenuma kolay erişim sağlar.

Enerji tasarruflu ekipman ve ürünler artık restoran işletmecileri arasında yaygın ve kabul gören bir uygulamadır. Aydınlatma, bir restoranın toplam enerji arızasının ortalama yüzde 13'ünü oluşturan önemli bir enerji kullanıcısıdır. 10 restoran işletmecisinden sekizi enerji tasarruflu CFL veya LED aydınlatma kullanıyor. Yüksek ışık yansımasına sahip tavan panelleri, bir restorana hem elektrik hem de doğal aydınlatmayı etkili ve verimli bir şekilde dağıtır.

Tavandan tabağa bütüncül, sürdürülebilir bir tasarım yaklaşımı kullanmak, restoranların çevreye duyarlı uygulamalara gerçek bir bağlılık göstermesinin en iyi yoludur.

© 2020, Dek-Mar | Asma Tavan | Baffle Tavan | Mesh Tavan. Tüm Hakları Saklıdır.